voeding

Voor iedereen is er bij Juist! voeding een passend traject te doen. Of het nu gaat om aankomen, afvallen of een gezondere leefstijl.

Sommige mensen die willen afvallen hebben al veel geprobeerd. Voor hen is hier het motto:

Effectief afvallen zonder gedoe

Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Ik begeleid je op een haalbare manier naar een blijvend gezond gewicht. Maar dan zonder het gedoe van uithongeren, shakes, rare recepten, niet met ‘de pot’ mee kunnen eten (apart koken dus) en het jojo-effect. Meestal allemaal redenen om er weer heel snel mee te stoppen.

Wat ik wel doe, is je laten zien hoe je normaal kunt eten en toch kunt afvallen. Dat doe ik door een voedingsadvies op maat te geven. We beginnen met een uitgebreide intake èn je vult 1 week een voedingsdagboek in. Deze gegevens verwerk ik in een plan dat heel gedetailleerd ingaat op de theorie achter gezond eten en met specifieke tips voor jouw lichaam. Dat is belangrijk, want geen twee mensen zijn hetzelfde. Vanzelfsprekend sta jij centraal bij de begeleiding en kijk ik altijd naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Genieten van een gezond en lekker voedingspatroon dat goed vol te houden is.

Belangrijk voor mij is dat mensen zich prettig in hun lichaam voelen, ook als dat een maatje meer of minder betekent. Dit kan je bereiken door gezond én lekker te eten en verantwoord te bewegen.

In mijn beleving is gezond niet per se minder lekker en lekker niet per se ongezond. Een gezond voedingspatroon wil voor mij ook niet zeggen dat je nooit eens uit de band kunt springen. Het gaat om balans.

Persoonlijke begeleiding bij je eet- en beweegpatroon.

Ik werk als volgt:

We beginnen met een uitgebreid intakegesprek. Hierin kijken we samen, naast de algemene gegevens, uitgebreid naar je eet- en beweeggewoonten, je medische conditie, we wegen en meten en uiteraard bepalen we een doel. Aan het eind van het gesprek geef ik je alvast wat handige tips mee.

Om een nog beter inzicht te krijgen, zal ik je meestal vragen om gedurende een korte periode een voedingsdagboekje bij te houden. Voor de volgende afspraak (het voedingsadviesgesprek) werk ik het dan uit om zo tot een gedetailleerd voedingsadvies op maat te komen waarmee je meteen aan de slag kunt.

Het voedingsadviesgesprek bestaat eruit dat ik vertel wat mijn bevindingen zijn en ik doe een voorstel hoe we ermee aan de slag gaan. Dat krijg je ook nog mee in een mapje, zodat je het thuis allemaal nog eens rustig na kunt lezen. Er zitten ook nog voorbeeldmenu’s, variatielijsten en algemene informatie bij. Mijn advies is gebaseerd op hele normale maaltijden met eventueel hier en daar wat aanpassingen. Geen gekke dingen, geen shakes en geen moeilijke recepten.

Dan begint, als jij dat wilt, het begeleidingstraject. Hierin komen we één keer in de zoveel tijd bij elkaar en bespreken we hoe het gaat en of er misschien aanpassingen nodig zijn. Uiteraard wegen en meten we weer en zien we de vooruitgang. Door deze persoonlijke begeleiding is het veel gemakkelijker vol te houden en zul je zien dat het werkt.

Op naar een gezond gewicht!

Stapje verder

Je kunt er ook voor kiezen een stapje verder te gaan en eens samen met mij de gehele leefstijl onder de loep nemen. Dat is een heel ander traject. Lees daar hier meer over.