leefstijl

Genieten van een gezonde en lekkere leefstijl

  • Voel je energieker en vitaler.
  • Raak overtollig gewicht kwijt.
  • Verbeter je algehele conditie.
  • Word minder vaak ziek.
  • Voel je weerbaarder.

Wat is nou eigenlijk een gezonde leefstijl?

Om goed voor jezelf te zorgen is goede voeding belangrijk, net als genoeg beweging, niet te veel alcohol en niet roken. Maar ook genoeg slaap, weinig stress, een fijn sociaal leven en werk waar je blij van wordt, horen daarbij. Het gaat erom dat je in en tussen alle aspecten van je leven balans hebt. Je hebt niet altijd alles zelf in de hand in het leven, soms zijn er tegenslagen. Maar je kunt wel zorgen dat de omstandigheden daaromheen zo optimaal mogelijk zijn. Zo vraagt een drukke, stressige tijd op je werk om goed slapen, gezond eten en ondanks dat je er dan vaak geen zin in hebt, lekker bewegen. Maar ook om fijne contacten met je partner, vrienden en familie.

Een gezonde leefstijl wil voor mij niet zeggen dat je nooit eens uit de band kunt springen. Sterker nog, het hoort er gewoon bij, maar het gaat om balans!

Wat levert een gezonde leefstijl je op?

Je voelt je energieker en vitaler. Veel mensen worden daardoor actiever en voelen zich fitter. Dat heeft zijn weerslag op je psychisch welbevinden: de tegenslagen van het leven zijn gemakkelijker het hoofd te bieden. Eventueel raak je overtollig gewicht kwijt en verbeter je je algehele conditie. Daardoor ben je minder vaak ziek, wat medische kosten verlaagt. Bovendien kan het helpen om welvaartziekten als diabetes, hoog cholesterol, obesitas en sommige vormen van kanker te voorkomen.

Wat kan Juist! leefstijl voor jou betekenen?

Juist! leefstijl is er om mensen te helpen gezond(er) te gaan leven. Dat gaat niet alleen over eten en bewegen en daarin de juiste keuzes maken, maar zoals hierboven al benoemd ook over andere aspecten van het leven. We kijken naar het hele plaatje.

De centrale vraag is eigenlijk: ‘Wat voedt jou?’ Wat ik daarmee bedoel, is dat werk, sociale contacten etc. je op een andere manier kunnen voeden. Bijvoorbeeld een goed gesprek met een vriend(in) kan je verrijken en energie geven, of zorgen dat je er weer tegenaan kunt. Of op je werk zien dat jouw bijdrage belangrijk is. Dat is ook een soort voeding en hoort bij leefstijl.

De zoektocht naar de juiste leefstijl is in je eentje vaak lastig, want je leest vanalles en zoekt allerlei op internet. Maar wat is waar? En wat is waar voor jou? Ieder lijf is anders, het volgen van hypes op het gebied van leefstijl is niet nuttig. Het is meestal niet duurzaam, omdat je het niet volhoudt, want het is niet op jouw lijf en leven aangepast. Je moet een leefstijl ontwikkelen die bij jou past, dan beklijft het en dan is het (bijna) geen opgaaf! En dat is wat we gaan doen!

We? Ja, wij: jij en ik. Dat is onderdeel van de werkwijze: we gaan samen op zoek, waarbij we gebruik maken van mijn kennis van voeding, beweging en coaching en van jouw kennis van jezelf. We kijken samen naar wat haalbaar is en bepalen dan de (kleine) stappen die daarvoor nodig zijn.