kinderen

Leefstijl

Bij ‘Juist! voor kinderen’ kunnen kinderen (en hun ouders) leren genieten van gezonde voeding met eventueel gewichtsverlies als gevolg. Maar er zal ook gekeken worden naar andere aspecten van het leven, zoals beweging, sociale contacten, school etc. Een gezonde leefstijl is ook voor kinderen belangrijk. Zoals dat eveneens in de volwassenenpraktijk gaat, vind ik het van belang om een individueel traject te begeleiden: ieder kind is tenslotte weer anders, met eigen voorkeuren en afkeren, eigen hobby’s en interesses en een eigen karakter. En ook de gezinssituatie heeft invloed en verschilt van kind tot kind. Uiteraard mogen ouders altijd aanwezig zijn bij de consulten met de kinderen.

Voeding

Onder kinderen zijn er tegenwoordig veel gewichtsproblemen. 1 op de 5 kinderen is te zwaar en dat wordt nog steeds meer. Overgewicht bij kinderen is geen onschuldige zaak. Het kan leiden tot suikerziekte op jonge leeftijd. Gewrichtsproblemen als artritis en artrose zijn bij deze kinderen geen uitzondering. Verder kunnen kinderen in een sociaal isolement raken, omdat ze gepest worden. Of ze kunnen simpelweg niet meer mee doen doordat hun gewicht hen in de weg zit. Om dan de gevolgen die op latere leeftijd kunnen ontstaan nog maar niet te noemen. Dikke kinderen, worden meestal dikke volwassenen.

Omdat ik begaan ben met deze kinderen (en volwassenen), heb ik een opleiding gevolgd om ook hen te begeleiden. Net als bij volwassenen adviseer ik voor kinderen op het gebied van voeding géén dieet, maar normale, gezonde maaltijden en een normaal bewegingspatroon. Kinderen groeien nog en hebben de juiste voedingsstoffen in de juiste verhouding nodig. We gaan samen op ontdekkingstocht hoe we langzaamaan tot een goed leefpatroon kunnen komen.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek: 06-45520100.